Veneția este unul dintre cele mai vizitate orașe din Italia, ideal pentru o escapadă de acasă sau de la lucru. Veneția surprinde prin sublimul de poveste al peisajului și al arhitecturii și te face să visezi cu ochii deschiși. Se găsește în nord-estul Italiei și are ieșire la Marea Adriatică.

Veneția oferă o paletă largă de atracții turistice de-a dreptul deosebite, dar are și câteva obiective turistice populare, care atrag anual o sumedenie de vizitatori. O plimbare pe străzile Veneției încântă privirea cu o puzderie de minuni arhitecturale și te duce cu gândul la timpuri îndepărtate. Totodată, oricine știe că Veneția este contruită în întregime pe apă, iar mulți turiști aleg să o admire din gondolă. Canal Grande este „principalul bulevard al Veneției”, traversat zilnic de numeroase bărci și vapoare, iar priveliștea oferită de acesta, în amurg, nu ar trebui ratată sub nicio formă.

O altă atracție turistică a Veneției este Palatul Dogilor – o splendoare a arhitecturii gotice venețiene, cu picturi și sculpturi nemaipomenite. În plus, Piața San Marco și Basillica San Marco sunt atracții turistice perfecte pentru iubitorii de artă și de frumos. În categoria poduri în stil gotic, Veneția se mândrește cu Ponte del Diavolo, Ponte della Costituzione și cu Puntea Suspunelor. Desigur, nu trebuie ignorate nici cafenelele orașului, de exemplu: celebra cafenea Florian, aflată de 3 secole în Piața San Marco, unde și-au servit cafeaua personalități celebre, precum Goldoni, Proust și Dickens.

Cu toate că există câteva obiective turistice populare, cea mai importantă atracție turistică din Veneția este orașul însuși, de aceea este recomandat să-ți acorzi timp să-l admiri în amănunțit.

Additional information

OraşVeneţia
ŢarăItalia

Tour Reviews

5 based on 1 review
5 din 5
9 martie 2016

În copilărie, mama îmi citea cărțile lui Jules Verne. Datorită lui, am ajuns pasionat de lectură, călătorii și aventură. Mi-am dorit din suflet să vizitez lumea, să descopăr cât mai multe locuri noi. Nu mi-am uitat niciodată visul copilăriei și, într-o zi, am dat un search pe net în căutarea unei destinații. Am ajuns pe acest site și, după câteva click-uri, am hotărât unde vreau să merg și am stabilit toate detaliile. A fost cea mai frumoasă excursie de până atunci.

Leave a Review

Rating